divendres, 20 de juny del 2014

Ressenya: Ana la de tejas verdes


Hey Angels!

Avui us porto una ressenya molt especial per a mi, que m'ha marcat de moltes maneres diferents...




Dades principals:


Escriptora: L.M Montgomery
Pàgines: 306 pàgines
Persona: 3a persona
Col·lecció:
  1. Ana, la de tejas verdes
  2. Ana, la de Avonlea
  3. Ana, la de la isla
  4. Ana, la de los Álamos ventosos
  5. Ana y la casa de sus sueños
  6. Ana la de Ingleside
  7. El valle del Arcoiris
  8. Rilla, la de Ingleside
Etiquetes: Amistat, amor, aventura, històric.
Imatge portada:


Sinopsis:



En Matthew Cuthbert viu amb la seva germana Marilla a la granja de 
Teules Verdes. 
Solters i ja grans, decideixen adoptar un noi cepat perquè ajudi en Matthew en les feines de la granja.

Per error, l'orfenat els envia una noia... 
L'Ana
romàntica, pèl-roja, entremaliada, que no calla mai, i desesperada per aconseguir una família.









Personatges principals:


Ana Shirley:
És la protagonista d'aquesta història. És una noieta pèl-roja molt parladora     (Molt molt parladora), somiadora, té moltíssima imaginació. És molt tabalot i està bastant enganxada als desastres. És un personatge que li agafes molt de "carininyu" des del principi, però a vegades els diàlegs es fan molt llargs, ja que hi han pàgines senceres només parlant ella.Li agrada molt la poesia i llegir.
Li encanta sortir a l'exterior perquè diu que "hi ha més camp per la imaginació".






Diana Berry: 
És l'amiga de l'ànima de l'Ana des del primer moment en que es coneixen. Té una llarga melena de color negre corb. L'Ana i ella es passen hores hores imaginant històries, llocs, persones... Ve d'una família molt elegant. 




Gilbert Blythe:

Des del principi que em va agradar molt, és un noi que em va caure molt bé. És molt llest i valent. Lluita pel que vol de veritat. La relació que té amb l'Ana la trobo molt divertida i diferent.

Marilla i Matthew Cuthbert:

Són dos germans que han viscut junts des de sempre. El Matthew és un tros de pa que estima moltíssim a l'Ana i faria el que fos per ella, encaixen molt bé ja que l'Ana parla molt i ell no gaire. Li encata escolar-la.
La Marilla també estima moltíssim a l'Ana l'únic és que no ho demostra tant perquè es preoucpa per la seva educació, tot i que la majoria de les vegades ho oblida i es deixa seduir per els encants d'aquesta encantadora noieta.




Frases que enamoren...: 


  Ni unos caballos salvajes podrían arrancarme este secreto- prometió con solemnidad-¿de todos modos cómo podrían unos Caballos salvajes arrancar un secreto a una persona?



 Es Hermoso regresar a casa y saber que es tu hogar-dijo- ya quiero Tejas Verdes, y nunca antes he querido un lugar. Ningún lugar pareció mi hogar. Oh Marilla, estoy tan feliz



-          Estoy tan contenta de vivir en un mundo en que existe el mes octubre. Sería terrible si pasáramos de septiembre a noviembre ¿no te parece?



-       

             -Los dormitorios están para dormir en ellos

-          -Oh y para sonar también.


-          Usted sabe que hay algunas coses que no pueden expresarse con palabras
-          Cometo muchos errores. Pero piensa también en todos los errores que no cometo y que podría cometer.



-          No abandones todo tu romanticismo, Ana.


-          Bueno, yo por mi parte no quiero ser nadie más que yo misma, aunque nunca tanga el consuelo de los diamantes en toda mi vida. Estoy muy contenta de ser Ana, la de Tejas Verdes.




Estuvo así todo el día, con el más amargo dolor de corazón, el dolor que quema y desgarra y no puede deshacerse en lágrimas.



Em va arribar: D'aquests llibres en vaig saber fa molt de temps. Ja fa alguns anys que cada Setmana Santa o per Nadal, posen la sèrie de pel·lícules a les tardes a TV3 i jo m'hi vaig enamorar. Aquella història, aquells personatges i sobretot per els paisatges que hi surten.
Llavors quan vaig ser una mica més gran vaig saber que les pel·lícules eren adaptacions de llibres! No vaig dubtar ni un segon en posar-lo a la meva llista.





Opinió personal:

Aquesta història està ambietada a principis de segle, per aquest motiu es reflexa una mica el masclisme d'aquella època on l'única finalitat de les dones era casar-se i tindre fills. Però heu de saber que aquesta història es va començar a escriure cap al 1894 ( més o menys), i per això la situació de les dones és diferent que la d'ara.
Deixant de banda això, aquesta histporia és màgica. L'Ana et roba el cor des del primer moment. Sap descriure molt bé els diferents punts de vista que té l'Ana poc a poc que va sent més gran. 





Puntuació: 9/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...