dijous, 21 d’abril del 2016

PODEROSES I FAMOSES (DONES): CLEOPATRA

Hey Angels!

Avui us porto el que serà una nova sèrie d'entrades sobre dones poderoses i famoses al llarg de la història. 
La primera dona a qui farem menció és Cleopatra. Va ser l’última reina d’Egipte i es considerada en moltes ocasions, una de les dones més poderoses en tota la història.  
Fent recerca sobre la seva vida vaig trobar un post en anglès en què explicava “6 reasons to Love Cleopatra”. Em va agradar tant l’entrada que he decidit traduir-la i reproduir-la amb les meves pròpies paraules. De totes maneres, si enteneu l’anglès us recomano que us passeu pel link, perquè val molt la pena. 

1. ERA MOOOOLT INTEL·LIGENT

Gràcies a la seva excel·lent educació, Cleopatra parlava més de 6 llengües, entre aquestes podíem trobar el grec, l'egipci, el llatí, l'hebreu... També se sap que havia llegit els treballs de grans autors en aquella època i que podia debatre diverses qüestions filosòfiques, problemes polítics. A més, podia tocar una gran selecció d'instruments musicals. La seva capacitat per aprendre aquest gran nombre de llengües va ser molt important perquè...

2. PRIMERA FARAONA DE LA DINASTIA PTOLOMEU QUE PARLÀ EGIPCI

Després d'una dinastia de faraons que durà aproximadament 300 anys, Cleopatra va ser la primera que es va dignar a aprendre la llengua pròpia de la seva terra. Els altres parlaven simplement grec.    
En aquest quadre se'ns representa a Cleopatra provant diferents tipus de verins en els presoners condemnats a mort. 
























3.FORTA I INDESTRUCTIBLE

Cleopatra va donar a llum 4 vegades i tan ella com les criatures van sobreviure. Va tenir un fill amb Juli Cèsar i més tard va tenir bessons. Aquests fets eren molt poc habituals en l'època, considerant l'esperança de vida i l'alta mortalitat en els parts. 

4. VA UNIR FORCES AMB DOS DELS HOMES MÉS PODEROSOS DE L'ÈPOCA

Durant la seva vida, Cleopatra va tenir al seu costat dos dels homes més poderosos del moment: Juli Cèsar i Marc Antoni. La seva intel·ligència i el seu pes polític la van fer ser una persona molt important en temps de problemes al Mediterrani. Ella controlava la majoria de les  fonts de mercaderies per a l'imperi Romà i tenia un dels vaixells més poderosos a la seva dispocisió.

5. AMBICIOSA I MANIPULATIVA

Cleopatra era una dona molt ambiciosa amb les idees molt clares. Determinada a triomfar, utilitzava tota la seva intel·ligència i la seva bellesa per manipular i aconseguir el que volia. Hi han molts mites sobre les seves relacions amoroses i la seva mort. 
Cleopatra es va suicidar amb el verí d'una serp anomenada àspid (mort que es considerava sagrada en la religió
egipcia) després de la mort de Marc Antoni i el fracàs dels seus plans.




























6. VA LLUITAR LES SEVES PRÒPIES BATALLES

Cleopatra va pujar al tro quan tan sols tenia 18 anys amb el seu germà. Aquests no es suportaven i ella es va veure obligada a exiliar-se per culpa dels nombrosos atemptats a la seva vida per part del seu germà. Quan va conèixer a Juli Cèsar utilitzà la seva influència per recuperar el seu tro després d'una guerra civil. Més tard es va casar amb Juli Cèsar i van tenir un fill, Cesarió. 

7. CLEOPATRA ERA UNA DEESA

Segons la religió egípcia, els faraons eren reencarnacions dels Déus Horus i Isis. Cleopatra representava a Isis.


I, PER TANT... No cal dir  que, una dona que pot dirigir un país, fer-se amb l'imperi romà i gestionar una família reial, és digne d'admiració. 


Això és tot per avui! Espero que us hagi agradat aquesta entrada! Quina dona proposarieu per a la pròxima entrega de PODEROSES I FAMOSES (DONES)? 



Us espero als comentaris 




ARIA

4 comentaris:

  1. Hola!

    Quina entrada més interessant! M'ha encantat! La veritat es que una dona que es va fer respectar i va ser molt important en l'epoca!

    Espero veure més dones famoses!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!ç
      Gràcies :) M'alegro que t'hagi agradat!

      Un petó<3

      Elimina
  2. Hola Aria,

    Simplement m'encanta l'entrada i espero ja la següent! La veritat és que ja sabia totes les coses que has explicat perquè fa ja un temps vaig veure una pel·lícula sobre la seva vida i em va semblar tant interessant que vaig acabar informant-me per pur plaer hahaha, però m'ha encantat!

    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Doncs m'alegro que compartim la mateixa passió per aquest personatge històric : )

      Moltes gràcies <3

      Elimina

Hola!
Comentaràs? Moltíssimes gràcies : )
-Recorda que tothom és lliure d'expressar la seva opinió, però sense faltar el respecte en cap moment!
-Està permès posar l'enllaç de la teva pàgina web, sempre que no sigui un comentari únicament de SPAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...